FAQ

Poštovani roditelji, postavite nam pitanje a mi ćemo odgovoriti u najbrže mogućem roku

Baza pitanja i odgovora

Upis djeteta u vrtić se vrši putem EMIS sistema Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.  Tek pošto dijete bude na konačnoj rang listi, roditelj/staratelj djeteta dostavlja dostavlja on-line upisnu aplikaciju. Po primitku iste na vašu e-mail adresu će stići potvrda. Nakon par sati ponovo ćete na isti e-mail dobiti obavijest o statusu vaše aplikacije. Ukoliko se upisna aplikacija odobri, telefonskim pozivom ćete biti obavješteni o terminu sastanka u objektu za koji ste aplicirali. na istom ćete dobiti sve informacije o načinu upisu djeteta u ovu predškolsku ustanovu.

Ljekarsko uvjerenje za upis djeteta u predškolsku ustanovu (za vrtić ili produženi boravak) važi jednako bilo dostavljeno iz javne ili privatne poliklinike.

Ljekarsko uvjerenje vrijedi 30 dana do dana upisa

U ustanovi je organizovan samo cjelodnevni boravak djece koji traje od 6:30 do 18:00 sati. Roditelj dovodi dijete u vrtić u period do 8:30, odnosno dijete odlazi iz vrtića od 16:00 sati.

U toku dana dijete ima četri obroka i to doručak u 8:30 sati, prva užina u 10:30 sati, ručak u 12:30  sati i druga užina u 15:30 sati.

U toku dana djeca se ne primaju u vrtić, odnosno ne odlaze iz vrtića u vremenu planiranom za doručak od 8:30 do 9:00 sati i vremenu planiranom za ručak od 12:00 do 13:00 sati.

Po zaključenju ugovora o pružanju usluga boravka, na vaš korisnički račun aplikacije VrtićNet, će stići e-Račun za cijeli ugovoreni period boravka djeteta u vrtiću. Roditelj plaća mjesečni iznos u skladu sa Odlukom o cijenama usluga za tekući mjesec i to najkasnije do 15. u mjesecu za tekući mjesec, a tolerancija kašnjenja je do kraja tekućeg mjeseca. U aplikaciji VrtićNet roditelj ima mogućnost praćenja svojih zaduženja i uplata kroz analitičku karticu.
Više informacija oko načina plaćanja se  može naći na linku >>>

Zadnje novosti

Budite u koraku sa nama
Čestitke

Bajramska čestitka s obavještenjem

Neka toplina zamijeni hladnoću, radost nek otjera tugu, svemu ružnom nek izbriše se trag i nek vam čak i mrzak danas bude drag. Bajram šerif mubarek olsun Svim korisnicima usluga, poslovnim partnerima i radnicima islamske vjeroispovijesti u ime “BH” Centra Predškolske ustanove Sarajevo i u

Saznaj više »
Obavjesti

Periodični upis djece

Poštovani roditelji, Želimo vas obavijestiti da je vrijeme za periodični upis djece u naše vrtić. Periodični upis je važan korak kako bismo ažurirali naša slobodna mjesta i osigurali kontinuitet kvalitetne brige za vaše najmlađe. Vrata naših vrtića su otvorena za sve vaše upite ili potrebe

Saznaj više »
Čestitke

Uskršnja čestitka

Sretan Uskrs vam želim, sve nedaće koje nas snalaze neka pored vas prolaze, u ničije kuće neka ne dolaze! Svim korisnicima naših usluga, poslovnim partnerima i uposlenicima katoličke vjeroispovijesti, u ime “BH” Centra Predškolske ustanove Sarajevo i u svoje lično ime, čestitam Uskršnje blagdane. Eldin Ždralović,

Saznaj više »
Čestitke

Ramazanska čestitka

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم “Vi koji vjerujete neka znate da vam se propisuje post kao što je bio propisan i onima prije vas da biste bili pobožni” (Kur'an, Bakare, 179). S večerašnjim akšamom nastupa Ramazan, sveti mjesec muslimana čiji su dani ispunjeni postom i molitvom,

Saznaj više »
Scroll to Top