O našoj ustanovi

SAZNAJTE NEŠTO VIŠE O NAMA

Balloon Image

Dobrodošli na mjesto gdje je

svako dijete nasmijano

O našoj predškolskoj ustanovi

Predškolska ustanova „AN-NUR“ Sarajevo je osnovana 2002 godine kao odgojno-obrzovna ustanova za djecu uzrasta od 0,5 godina života do polaska u školu, a u formalno-pravnom sastavu Bošnjačke ustanove „AN-NUR“ BiH. Akreditaciju za rad je dobila iste godine upisom u Registar predškolskih ustanova Kantona Sarajevo pod brojem 7 na strani 7 kod Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo.

Sjedište ustanove je u Hadžićima.

Tadašnji rad se odvijao u dvoje odvojne mješovite grupe koje su već gotovo decenijuipol iza nas, razvijali smo se i rasli zajedno sa našom djecom i roditeljima, učili jedni od drugih i danas pod nazivom BH Centar Predškolska ustanova Sarajevo, izrasli smo u lidera predškolske djelatnosti na području Kantona i države.

Danas ova ustanova pored organizacione jedinice AN-NUR u svom sjedištu, svoju djelatnost obavlja i u:

– oj SAN Stari Grad, ulica Budžak br. 11,

– oj CICIBAN Novi Grad, ulica Akifa Šetremeta 10do i

– oj. VOGOLINO Vogošća ulica Jošanička br. 55.

Broj odgojnih grupa je sedamnaest, od kojih su šest mlađih, četiri srednje, četiri starije i tri grupe djece u produženom boravku.

U prostoru u kojem djeca borave kreiramo centre za igru u kojima stvaramo uslove za učenje, odgoj i cjeloviti razvoj djece. Naglasak u našem radu stavljamo na stvaranje poticajnog okruženja u vrtiću i kontinuirano stručno usavršavanje odgajatelja, čime postižemo razvoj kvalitete naše odgojno-obrazovne prakse. Kvalitetu rada mjerimo zadovoljstvom djece i roditelja. Posebno nam je važna saradnja s roditeljima koje smatramo partnerima u brizi oko djeteta.

Igraonica

Igraonica

Likovno izražavanje

Gdje se vidimo u

budućnosti

Naša vizija

Ulaganjem u odgoj i obrazovanje djece predskolske dobi ulazemo i u svoju buducnost ciji su djeca NAJVREDNIJI dio. Nasa vizija je uciniti DRVO ZNANJA nasu ustanovu , koja garantuje svakom djetetu sticanje znanja,navika ,vjestina ,razumjevanja i motivacije. Kljucna rijec ovdje je“ SVAKOM DJETETU“

Naši ciljevi u

budućnosti

Naša misija

Stvoriti uslove da nas vrtic bude mjesto u kojem su zastupljeni znanje i emocije koje djetetu rane dobi pruzaju mogucnost zdravog i prirodnog razvoja ,mjesto razgovora ,saradnje i zajednickog ucenja kroz igru.Kroz igru djeca rade , kroz rad uce.

Zadovoljiti djetetove potrebe i stititi njegova prava.

Pruziti svakom djetetu njegu i zastitu.

Njegovanje kulture i tradicije okruzenja u kojem dijete zivi.

Odgojno-obrazovni rad temeljiti na djetetovim sposobnostima i omoguciti mu prostor za istrazivanje ,sticanje novih iskustava, pronalazenje vlastitih puteva razmisljanja ,igre i ucenje kroz igru.

Ukljuciti roditelje za razvoj djeteta u samosvjesnog, kreativnog i nezavisnog pojedinca.

Cjeloviti odgoj djeteta,izgradnja djetetove licnosti,
prihvacanje drugoga,postivanje razlicitosti.

Zadnje novosti

Budite u koraku sa nama
Čestitke

Bajramska čestitka s obavještenjem

Neka toplina zamijeni hladnoću, radost nek otjera tugu, svemu ružnom nek izbriše se trag i nek vam čak i mrzak danas bude drag. Bajram šerif mubarek olsun Svim korisnicima usluga, poslovnim partnerima i radnicima islamske vjeroispovijesti u ime “BH” Centra Predškolske ustanove Sarajevo i u

Saznaj više »
Obavjesti

Periodični upis djece

Poštovani roditelji, Želimo vas obavijestiti da je vrijeme za periodični upis djece u naše vrtić. Periodični upis je važan korak kako bismo ažurirali naša slobodna mjesta i osigurali kontinuitet kvalitetne brige za vaše najmlađe. Vrata naših vrtića su otvorena za sve vaše upite ili potrebe

Saznaj više »
Scroll to Top